Alimentatie fraude

U vermoedt dat uw ex partner een langdurige relatie is aangegaan? Door middel van alimentatieonderzoek kunnen wij vatstellen of –en eventueel bewijzen dat – uw ex partner zodanig met een ander samenleeft als waren zij gehuwd. Op grond van het bepaalde in artikel 1:160 BW komt de alimentatieplicht in zo’n geval van rechtswege te vervallen. Een recent onderzoek resulteerde in het besluit van de rechtbank tot een omgekeerde bewijslast, waarbij de ex partner moest bewijzen dat deze niet samenwoonde. Ook hebben onze onderzoeken geresulteerd in het terugbetalen van ten onrechte ontvangen partneralimentatie. Bij het niet nakomen van een alimentatieplicht kunt u vaak wel via een juridische procedure adresgegevens verkrijgen.

Er zijn ook andere vormen van alimentatie fraude, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe bron van inkomsten voor de ex partner wordt verzwegen.

De rechter beoordeelt het onderzoeksrapport waarin BSM Recherchediensten de feiten vastlegt. In de meeste gevallen beëindigt de rechter de alimentatieplicht wanneer de samenleving aan het licht is gebracht. Wij hebben goede ervaringen in het samenwerken met advocaten bij alimentatiefraude, hebben voor onze klanten mede hierdoor vaak hoge advocaten kosten kunnen besparen.

Kinderen bij een echtscheiding

Bij veel scheidingen zijn kinderen betrokken. Soms spelen mensen zaken uit over de hoofden van de kinderen, soms worden de kinderen verborgen gehouden of zelfs ontvoerd. Ook in dit soort gevallen kunnen wij de rechtmatige ouder(s) hulp bieden door onderzoek te doen naar de situatie, woon en verblijfplaats van de kinderen.

Een recherche onderzoek naar alimentatie fraude kan uw advocaten kosten beperken en daarnaast ook aanzienlijk de uitbetaling van partner-alimentatie besparen als aangetoond kan worden dat het bedrag te hoog is onterecht ontvangen wordt.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Ga dan naar werkwijze Wilt u meer weten over ons detectivebureau? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor een intake gesprek.