Data Recovery

De digitalisering van bedrijven brengt problemen met zich mee. Wat zijn de gegevens op uw systemen waard? U komt hier soms pas achter als u ze opeens kwijt bent, bijvoorbeeld door een menselijke fout of door een technisch probleem. BSM kan voor u verloren bestanden en gegevens terug halen met behulp van specialistische kennis, apparatuur en software.


De gegevens zaten in de prullenbak en die is leeggemaakt, wat nu?

Gegevens die verwijderd zijn uit de digitale prullenbak van uw computer, bijvoorbeeld door het deleten van een e-mail, kunnen wij meestal eenvoudig voor u terughalen. Deze gegevens staan in veel gevallen namelijk nog op het opslag medium, alleen de verwijzingen naar deze gegevens zijn door de computer weggehaald. BSM weet deze informatie via een technische route voor u terug te vinden.


De harddisk is (per ongeluk) geformatteerd, wat nu?

Het kan voorkomen dat u per ongeluk een USB stick of harddisk van uw computer hebt geformatteerd. Als 'snel formateren' is gebruikt zijn alle gegevens nog op de harddisk aanwezig. Middels reconstructie met software kunnen wij in veel gevallen de gegevens voor u terughalen. Belangrijke voorwaarde voor ‘recovery met behulp van software' is dat er niet teveel nieuwe gegevens over de oude heen zijn geschreven. Bij alle recovery taken is het daarom belangrijk dat u de PC of laptop zo snel mogelijk bij ons brengt. Als de disk volledig is geformatteerd of als veel nieuwe gegevens op de harddisk zijn geplaatst, kan in het laboratorium de harddisk worden opengemaakt en met speciale leesapparatuur kunnen dan oude sporen worden teruggelezen. Dit type onderzoeken is zeer arbeidsintensief en daardoor kostbaar.


De volgende opslagmedia komen bij BSM in aanmerking voor data recovery:

- harddisk uit een desktop, laptop en server
- USB stick
- Geheugen kaart uit foto toestel
- CD roms en DVD roms


Wilt u gegevens laten terughalen door BSM of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op, of bel 020-8203693.