naar homepage

FAQ pagina

To go to our English site, click here

In deze pagina staan de veel gestelde vragen van onze klanten (onderaan) en een uitleg over de navigatie door deze site.

 

Uitleg over de navigatie

Deze website heeft een nieuw type navigatie. U kunt op 5 manieren door onze site heen gaan:

1. swipen / klikken: Op alle pagina’s staan 1 of meer rode pijlen in de randen van de pagina’s Bij de pijlen staat waar u heen gaat als u deze knop indrukt of als u in die richting swipet. Let op; om de pijl omhoog te volgen moet u de pagina met uw vinger in een snelle, korte, rechte, beweging over het scherm omlaag verplaatsen. U kunt ook gewoon op de pijl klikken of drukken.

De opbouw van de site is als volgt: door naar links te swipen, komt u bij de vragen die onze klanten doorgaans hebben. U kunt door de vragen heen scrollen door naar boven en naar onder te swipen. Overal in de site kunt u ook naar boven toe swipen. U vindt boven de site meestal uzelf/uw eigen functie of situatie terug. Klik die aan en u vindt de voor u relevante informatie terug. Wilt u verdiepingsinformatie, ga dan omlaag. Wilt u de dienst afnemen, ga dan naar rechts. Vooral bij recherche onderzoeken vindt u dan direct de eerste informatie over wat wel/niet te doen en hoe u geen sporen verloren laat gaan.

2. via het menu (de hamburger); dit is het symbool links bovenaan met de drie streepjes: u komt nu in een gewoon keuzemenu terecht.

3. via het zoekscherm rechts bovenaan alle pagina’s, typ het meest relevante woord in wat u zoekt en druk op enter

4. via het grote vraagteken (hier bent u nu) en daarna op deze link: sitemap  Deze sitemap bevat een link naar alle pagina’s van deze site.

5. Via de knoppen/plaatjes in de bovenbalk en onderbalk. Het telefoontje rechts onder gaat naar de contact pagina maar u kunt ook direct naar ons whatsapp nummer, linkedin, twitter of facebook.

zoomfunctie:

Als u zoomt, komt er meer ruimte voor de tekst. De pijlen vallen dan weg en de letters worden groter. Wilt u de pijlen weer zien, zoom dan eerst weer uit.

 

Veelgestelde vragen over recherchewerk

Vraag: Wat is een POB nummer?

Antwoord: Het POB nummer is een nummer wat wordt uitgegeven door het ministerie van justitie aan elk officieel recherchebureau in Nederland. Aan de hand van dit POB nummer kunt u dus controleren of een bedrijf BEVOEGD is om recherche werkzaamheden te mogen verrichten. Er zijn ongeveer 300 bureaus actief in Nederland, verreweg de meesten zijn eenmanszaak. Veel detectivebureaus zijn mede vanwege de risico’s van het vak binnen een jaar weer verdwenen.

Vraag: Mag je als bedrijf zelf opsporingswerk doen?

Antwoord: Het is uitsluitend toegestaan om opsporingswerk te doen als je bevoegdheid hebt volgens artikel 141 (politiediensten), artikel 142 (bijzonder opsporingsambtenaren) of als je beschikt over een POB nummer EN een gele pas (persoonlijke vergunning). Andere mensen mogen dus nooit camera’s plaatsen, observaties uitvoeren of naspeuringen doen.

Vraag: Worden alle medewerkers gescreend?

Antwoord: Alle medewerkers die over een gele pas beschikken, maar ook alle andere medewerkers van ons kantoor hebben hiervoor een uitgebreide screening ondergaan en zijn dus van onbesproken gedrag.

Vraag: Heeft u geheimhouding?

Antwoord: Alle rechercheurs en medewerkers hebben geheimhouding VOOR HET LEVEN. Dus zelfs als iemand een andere baan heeft is hij/zij verplicht de geheimhouding in acht te nemen.

Vraag: Werkt u samen met de politie?

Antwoord: Traditioneel was de verstandhouding tussen politie en de particuliere branche niet goed. Dit kwam ook omdat er geen strikte regelgeving was voor detectives en er dus nogal wat gerommeld werd. Sinds 2004 is een opleiding, vakbekwaamheid en bedrijfs en persoonlijke vergunning verplicht voor het uitoefenen van het vak. Dit heeft een zeer positieve uitwerking op de branche tot gevolg gehad. De politie komt nu bij cybercrime onderzoeken soms wel eens voor advies. Omgekeerd worden wij onder andere bij de uitgifte van de gele passen weer gecontroleerd door de politie, afdeling bijzondere wetten.

Vraag: Moet ik nu ook nog aangifte doen?

Antwoord: Veel van onze klanten adviseren wij naast dat wij opsporingswerk en onderzoek doen toch ook aangifte te doen bij de politie. In sommige gevallen bent u dat ook verplicht.

Vraag: Wanneer mag je een camera plaatsen?

Antwoord: Zelf mag je eigenlijk nooit zomaar een camera plaatsen op openbare plaatsen of gericht op openbare plaatsen. Hier is tegenwoordig strikte wetgeving voor en je bent dus strafbaar als je je hier niet aan houdt. Wij mogen, mits we de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit in ogenschouw houden, wel tijdelijk ergens een camera gebruiken.

Heeft u een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

 

Uiteraard zijn we benieuwd naar uw mening, als u wilt kunt u de volgende vragen beantwoorden:

 


Heel handigGewoonOnhandig


Ik kon makkelijk de juiste pagina vindenIk vond het lastig de juiste pagina te vinden