Kingsfordweg 151 Amsterdam

NL

/

EN

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

Aanvraagformulier pentest

Aanvraagformulier pentest

Vul alstublieft het onderstaande formulier in om een pentest aan te vragen bij BSM. Na ontvangst van uw aanvraag zullen wij contact met u opnemen als we nog vragen hebben om een aantal details te bespreken. Op basis van de aanvraag en het eventuele korte overleg sturen wij vervolgens een vrijblijvende offerte met daarin de geselecteerde en/of besproken onderdelen.

Aanvraagformulier voor een pentest offerte:

Er zijn drie verschillende manieren om een pentest uit te voeren:

Het verschil zit hem in de informatie die de pentester van tevoren krijgt, zoals wachtwoorden, de gebruikte soft- en hardware en testaccounts. Onze Pentests worden op basis daarvan verdeeld in de onderstaande drie soorten tests:

  1. White box testing: van tevoren is veel informatie gegeven en ook account gegevens
  2. Grey box testing: een deel van de informatie is bekend
  3. Black box testing: de ‘hacker’ (de medewerker van BSM) weet van tevoren niets behalve de naam van een bedrijf of website die moet worden getest.

(dit onderscheid moet niet worden verward met black-, grey- en white-hat hacken, zie daarvoor de uitleg hieronder)

De voor- en nadelen van de verschillende pentest varianten:

Het voordeel van white box testing is dat het testen sneller en dus goedkoper kan plaatsvinden doordat we gegevens van u aangeleverd krijgen. Het testen gaat dus niet in zijn werk zoals bij een echte hackaanval zou gebeuren, maar het levert wel veel informatie op over de beveiligingsstatus van het systeem.

Het voordeel van Black box testing daarentegen is dat het de beste simulatie van een echte hack aanval is. Het nadeel van deze arbeidsintensieve black box tests is dat het veel meer tijd kost.

Een tussenvariant van penetration testing is grey box testing: de ‘white hat hacker’ die de pentest uitvoert heeft wel beperkte informatie over de hard- en software, maar beschikt niet over gebruikersnamen en wachtwoorden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen rondom de aanvraag voor een pentest?

Natuurlijk kunt u ons ook bellen of mailen voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. We realiseren ons dat niet iedereen de kennis heeft om zelf exact te weten welke pentest in zijn/ of haar situatie het handigst is. We denken graag met u mee in oplossingen en lichten de mogelijkheden graag uit.

Neemt u contact met ons op als u behoefte heeft aan een mondeling gesprek?

Incident respons

Heeft u een cyber incident en snel hulp nodig? BSM kan u adviseren en doelgericht assisteren bij cybercrime. Het is belangrijk snel contact op te nemen om de schade zo veel mogelijk te beperken en de digitale sporen zo goed mogelijk veilig te stellen.