DDos bescherming nodig?​

BSM kan u helpen om een DDoS-aanval af te slaan. BSM heeft de kennis in huis om de juiste stappen te zetten tijdens deze aanvallen. Daarnaast kunnen we preventief adviezen geven om DDoS-aanvallen een kleinere kans van slagen te geven.


Wat is een DDoS-aanval?

DDoS staat voor distributed denial of service. Een DDoS-aanval is een poging om een computernetwerk of dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken. Vaak wordt hiervoor een botnet gebruikt dat in korte tijd veel communicatieverzoeken verstuurt en hierdoor het systeem overbelast.


Hoe weet u dat een DDoS-aanval gaande is?

De volgende indicaties duiden mogelijk op een DDoS-aanval:

  • Mijn website is uit de lucht.
  • Mijn website is langzaam.
  • Mijn e-mail doet het niet meer.
  • Het is niet meer mogelijk om te bellen.
  • De applicatie werkt niet meer.

BSM heeft de ervaring en kennis om voor u vast te stellen of u te maken heeft met een DDoS-aanval. Neem contact met ons op als u hierbij hulp nodig heeft. Als u weet dat u te maken heeft met een DDoS-aanval dan bent u een stap verder in het verhelpen van het probleem.

Wat moet ik doen om een DDoS-aanval stoppen?

Omdat er meerdere vormen van DDoS-aanvallen zijn is het belangrijk om de juiste kennis erbij te halen om een dergelijke aanval te stoppen. BSM heeft ervaring op dit gebied. Hoewel het voor kleine bedrijven vaak nieuw is, krijgen grote bedrijven en webshops regelmatig te maken met dit soort cyberaanvallen. Indien er vooraf geen maatregelen getroffen zijn kan het soms lastig zijn om onder een DDoS-aanval uit te komen.


Preventieve maatregelen bij DDoS-aanvallen

BSM heeft de kennis voor u beschikbaar om preventief maatregelen te treffen tegen dergelijke aanvallen. Eén hiervan is risicospreiding. Als u bijvoorbeeld betaalmogelijkheden online heeft kan het handig zijn om meerdere betaalopties en kanalen te regelen. Als u hier meer informatie over wilt kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u een checklist toesturen waarmee u zelf uw beschermingsniveau vast kunt stellen. Hiervoor is wel enige technische kennis vereist.


Gratis nulmeting

Wilt u weten waar u staat en wat uw risico’s zijn bij een DDoS-aanval, of wilt u weten of u uw risico’s genoeg heeft gespreid? BSM helpt u graag. Wij kunnen kosteloos een nulmeting voor u verzorgen. Neem contact op voor een afspraak.

Direct contact

Heeft u een vraag? We staan voor u klaar.