Kingsfordweg 151 Amsterdam

NL

/

EN

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

DDos-bescherming nodig?

BSM kan u helpen om een DDoS-aanval af te slaan of te voorkomen. BSM heeft de kennis in huis om de juiste stappen te zetten tijdens deze aanvallen. Daarnaast kunnen we preventief adviezen geven om DDoS-aanvallen een kleinere kans van slagen te geven.


Wat is een DDoS-aanval?

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Een DDoS-aanval is een poging om een computernetwerk of dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken. Vaak wordt hiervoor een botnet gebruikt dat in korte tijd veel communicatieverzoeken verstuurt en hierdoor het systeem overbelast. Er bestaat ook een DOS-aanval. Dit is een aanval met hetzelfde doel, hierbij wordt echter één bronsysteem gebruikt. Een klassiek voorbeeld is de ping-of-death waarmee met één pakketje een heel systeem kon worden uitgeschakeld. De meeste systemen zijn hier tegenwoordig wel tegen beschermd maar er komen telkens nieuwe varianten van DOS-kwetsbaarheden. 


Hoe weet u dat een DDoS-aanval gaande is?

De volgende indicaties duiden mogelijk op een DDoS-aanval:

  • Mijn website is uit de lucht.
  • Mijn website is langzaam.
  • Mijn e-mail doet het niet meer.
  • Het is niet meer mogelijk om te bellen.
  • De applicatie werkt niet meer.
 

BSM heeft de ervaring en kennis om voor u vast te stellen of u te maken heeft met een DDoS-aanval. Neem contact met ons op als u hierbij hulp nodig heeft. Wanneer u een DDoS-aanval als dusdanig kunt herkennen, bent u een stap verder in het verhelpen van het probleem.

 

Wat moet ik doen om een DDoS-aanval stoppen?

Omdat er meerdere vormen van DDoS-aanvallen zijn, is het belangrijk om de juiste kennis erbij te halen om een dergelijke aanval te stoppen. BSM heeft ervaring op dit gebied. Hoewel het voor kleine bedrijven vaak nieuw is, krijgen grote bedrijven en webshops regelmatig te maken met dit soort cyberaanvallen. Indien er vooraf geen maatregelen getroffen zijn kan het soms lastig zijn om onder een DDoS-aanval uit te komen.


Preventieve maatregelen bij DDoS-aanvallen

BSM heeft de kennis voor u beschikbaar om preventief maatregelen te treffen tegen dergelijke aanvallen. Eén hiervan is het toepassen van goede beschermingssystemen tegen DDoS-aanvallen. Deze bescherming kunt u meestal niet zelf regelen maar wordt als dienst ingekocht. Als u wilt weten welke bescherming u nodig heeft, of als u assistentie nodig hebt bij de inrichting ervan, kunt u contact met ons opnemen.


Nulmeting

Wilt u weten waar u staat en wat uw risico’s zijn bij een DDoS-aanval, of wilt u weten of u uw risico’s genoeg heeft gespreid? BSM helpt u graag. Wij kunnen een nulmeting voor u verzorgen. Wij scannen dan bijvoorbeeld al uw systemen door op DOS-kwetsbaarheden en kunnen daarmee de aanvalsmogelijkheden vaak erg verkleinen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op en we helpen u graag. 

Direct contact

Heeft u een vraag? We staan voor u klaar.