BSM Better Security Management CISO

Interim CISO

Interim CISO 

Interim of tijdelijke CISO, Chief Information Security Officer

BSM biedt u de ondersteuning met een interim Chief Information Security Officer met de juiste kennis en vaardigheden.

De meest voorkomende situaties waarbij onze klanten een CISO van BSM inschakelen zijn:

  1. Het bedrijf heeft wel behoefte aan een sparringpartner en vraagbaak op gebied van security of moet vanwege compliancy vereiste een gekwalificeerde functionaris hebben die beveiligingstaken kan uitvoeren en beslissingen kan nemen. Het is dan meestal goedkoper om een parttime CISO te betrekken; wel alle kennis, niet alle kosten.
  2. Ook helpt BSM de toekomstige CISO op weg. De handvatten en risico’s worden door ons in beeld gebracht, we adviseren over technische maatregelen specifiek voor uw onderneming en/of instelling en uiteindelijk worden de adviezen en het stappenplan overgedragen aan de toekomstige vaste CISO-medewerker van uw bedrijf. Veel taken moeten eerst vormgegeven worden, maar kunnen daarna worden uitgevoerd door een interne medewerker die de CISO-rol gaat invullen.
  3. Een inhaalslag; door met name de nieuwe privacyregels moeten veel bedrijven een inhaalslag maken. Heeft u tijdelijk extra capaciteit nodig voor uw securityteam? BSM heeft per direct 2 professionals beschikbaar.

 

Wat is een CISO

De (interim) CISO adviseert u hoe u uw organisatie zo veilig mogelijk kan inrichten, zodat uw informatie optimaal beveiligd is en u voldoet aan de wettelijke regelgeving. De Chief Information Security Officer brengt de specifieke risico’s in beeld binnen uw organisatie en heeft op alle lagen van uw onderneming gesprekken over de systemen, werkwijze en gevaren. Inzichtgeven in de risico’s van bepaalde technische instellingen en werkwijze maakt dat op alle lage van uw onderneming het risico op cybercrime verkleind wordt.

De rol van de CISO is technisch, creatief, communicatief, organisatorisch vaardig, veeleisend en een enorme uitdaging. BSM heeft voor u snel de juiste CISO paraat, ook op interim-basis en als ondersteuning, om de CISO op uw werkvloer de juiste richting te wijzen.

De CISO brengt de informatiebeveiligingsrisico’s in beeld, houdt gesprekken over hoe de risico’s verkleind kunnen worden, draagt bij aan meer bewustwording en probeert de veranderingen zo prettig mogelijk werkbaar te houden.

De CISO is in eerste plaats natuurlijk technisch expert en is op de hoogte van de ontwikkelingen in de technische kant van de informatiebeveiliging, heeft verstand van de wet en regelgeving en zorgt dat dit alles samenkomt in beveiligingsadviezen.

 

De rol van de CISO is technisch, creatief, communicatief, organisatorisch vaardig, veeleisend en een enorme uitdaging. BSM heeft voor u snel de juiste CISO paraat, ook op interimbasis en als ondersteuning, om de CISO op uw werkvloer de juiste richting te wijzen.

De nieuwe wetgeving rondom privacy en security zorgt ervoor dat u misschien wat aanpassingen moet gaan doen binnen uw organisatie.

 

 

Met ons als Interim Information Security Officer voldoet u aan de wettelijke vereisten!

 

Normenkaders waar we kennis en ervaring mee hebben zijn: