Kingsfordweg 151 Amsterdam

NL

/

EN

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

cybercrime onderzoeken

Uw cyber security verbeteren samen met BSM 

Onder cybercrime, oftewel computercriminaliteit, wordt verstaan: een misdrijf gepleegd met behulp van computers en internet. Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit.

De toenemende afhankelijkheid van bedrijven en organisaties van het gebruik van ict voor de bedrijfsvoering heeft veel nieuwe mogelijkheden voor fraude gecreëerd. Gelukkig laten de daders ongewild digitale sporen achter, waardoor hun identiteit en de toedracht vaak kunnen worden achterhaald.

Met digitaal forensisch onderzoek legt BSM voor zijn klanten alle handelingen vast op een werkstation, pc of server en kan het netwerk- en e-mailverkeer gemonitord worden. Onze digitale rechercheurs zijn dagelijks bezig met ict- en web-forensics, zij proberen dan op juridisch juiste wijze digitale sporen in ict-systemen en internet te vinden, vast te leggen en te rapporteren. Ook kan de verkregen informatie worden gebruikt om andere hacks van dezelfde soort te voorkomen, bij het bedrijf zelf en bij anderen. Zij hebben toegang tot een zeer groot aantal wereldwijde informatiebronnen en databases, maar nog belangrijker: zij weten ook met welke methodes deze bronnen snel en doeltreffend doorzocht kunnen worden.

Cybercrime hulp

Computer forensics
Vermoedt u dat er cybercrime is gepleegd of heeft u hiervoor bewijs nodig? BSM onderzoekt computers, telefoons en digitale apparaten op cybersporen van criminelen en kan deze rechtsgeldig vastleggen om te gebruiken als bewijsmateriaal. Lees meer…

Identiteitsfraude
Door een valse identiteit aan te nemen kunnen criminelen veel schade aanrichten, zoals misdrijven plegen met andermans apparatuur, accounts overnemen, de bankpas van een ander gebruiken en zichzelf laten betalen terwijl u denkt dat u bijvoorbeeld de leverancier betaalt. BSM weet dan wat u moet doen om erger te voorkomen en kan soms zelfs de daders achterhalen. Lees meer…

Webforensics
Iedereen laat tegenwoordig sporen achter via internet, vaak ook door anderen. BSM kan deze sporen vinden, vastleggen en gebruikt hiervoor ook een aantal geavanceerde tools om bijvoorbeeld oudere versies van websites te vinden. BSM vindt op die manier zo snel mogelijk de informatie die u nodig heeft. Lees meer…

Hulp bij cybercrime
Als u slachtoffer wordt van cybercrime, zorgt dat voor veel emoties en wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk alle sporen verwijderen. Ook al lijkt dat op het moment de situatie te redden, is het toch belangrijk dat u de sporen niet verwijdert of aanpast omdat deze als bewijs kunnen dienen. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk een expert in te schakelen om sporen en feiten vast te leggen en om te kijken wat u het best kunt doen. Lees meer…

Nepwebwinkel
Is uw website nagemaakt door criminelen of heeft u geld betaald aan een nepwebsite? BSM weet wat u het best kunt doen. Lees meer…

Cybercrime partners
BSM werkt samen met andere specialisten om de kennis zo goed mogelijk up to date te houden en omdat cybercrime sneller kan worden aangepakt door samen te werken. Wilt u weten welke specialisten dat zijn? Lees meer…

Bij digitale onderzoeken wordt gewerkt met de forensische software Encase, een pakket dat wereldwijd door alle opsporingsdiensten zoals politie en douane gebruikt wordt voor het vergaren, analyseren en rapporteren van forensisch bewijsmateriaal.
BSM heeft ook apparatuur en software beschikbaar om verwijderde gegevens voor u terug te halen, dit wordt Data recovery genoemd.

Cyber awareness

Voor de eindgebruiker van producten is het weten dat de systemen voldoen aan de gestelde normen en eisen een meerwaarde. Daarnaast werkt het uit laten voeren van veiligheidsaudits en pentesten door in de bedrijfscultuur: men wil de veiligheid verder doorvoeren in de organisatie. 

De diensten rondom digitale veiligheid

Afhankelijk van uw situatie, de status van uw organisatie rondom de beveiliging heeft BSM een aantal mogelijke diensten om u meer cyber secure te krijgen.

computerbeveiliging
cyber security
Cyber secure diensten

BSM heeft veel ervaring in het uitvoeren van diverse diensten om cybercrime kansen te verkleinen.  

Wilt u meer weten over specifieke diensten? of wilt u direct contact opnemen om samen te bepalen wat u nodig heeft? Regelmatig maken we een meer jaren plan waarin BSM samen een stappenplan opstelt, zodat niet alles in een keer opgepakt hoeft te worden. 

Audits

Met behulp van security audits kunnen bedrijven zorgen dat het beveiligingsniveau op orde komt maar daarna ook op orde blijft. Security Audits kunnen in verschillende vormen en frequenties worden uitgevoerd. Pre audit voor ISO 27001 certificering, interne audits en risico analyses.

Pentests

Er zijn meerdere momenten waarop een pentest zinvol kan zijn:
In de acceptatiefase van een nieuw systeem of een nieuwe applicatie;
Bij significante wijzigingen van een belangrijk systeem of een belangrijke applicatie;
Periodiek (jaarlijks/tweejaarlijks), om bestaande systemen te testen op nieuwe inbraaktechnieken;
lees meer

Wetten over Computer criminaleit

De belangrijkste wetten rondom digitale fraude verzameld.

Contact

Heeft u advies nodig of wilt u meer informatie over onze diensten rondom cyber security? Of heeft u hulp nodig bij het onderzoeken van cybercrime? BSM staat voor u klaar.