BSM CYBERSECURITY​

Cybercrime Hulp​​

Slachtoffer worden van cybercrime is een nare ervaring. Helaas krijgen steeds meer personen en bedrijven hier mee te maken. Ondanks de emoties en mogelijk de impulsieve eerste behoeften om van alles in de computers direct aan te passen om herhaling te voorkomen of schade te beperken, is het advies om snel een digitaal onderzoeker in te schakelen. Een cybercrime-expert kan snel en correct de digitale sporen voor u veiligstellen.

 

Als u bewijzen nodig heeft voor een eventuele rechtszaak is het nog belangrijker om aan te kunnen tonen dat de digitale bewijzen rondom de cybercrime correct zijn veiliggesteld. Een digitaal onderzoeker zal altijd een bewijskopie met (meestal) MD5 hashwaarden voor u veiligstellen, zodat aangetoond kan worden dat de data origineel is en er niet mee ‘geknoeid’ is. Tijdens een eventuele rechtszaak moet men aan kunnen tonen dat de gegevens zorgvuldig en correct zijn opgeslagen. Correct veiligstellen van de digitale bewijzen is dan ook een belangrijke stap wanneer er forensisch onderzoek uitgevoerd moet worden.

U kunt contact met ons opnemen om snel advies te krijgen in uw specifieke situatie. Hulp als slachtoffer van cybercrime is soms noodzakelijk. Ervoor zorgen dat herhaling wordt voorkomen is ook verstandig. BSM kan u helpen uw systemen preventief veiliger te maken en daarmee de kans op herhaling van cybercrime helpen verkleinen.