BSM VOOR UW INFORMATIEBEVEILIGING

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging door BSM

Informatiebeveiliging betekent het beveiligen van uw computersystemen en uw hele organisatie. Lekken in de informatiebeveiliging kunnen voor uw bedrijf verstrekkende gevolgen hebben. Verloren USB-sticks, inbraak in netwerken, verloren data, maar ook boze medewerkers, gestolen laptops en verkeerd geadresseerde mail.

Een veel gehoorde misvatting is dat de leverancier verantwoordelijk zou zijn voor de ICT-beveiliging en het kiezen van de juiste instellingen. Echter, ICT-beveiliging is een vak apart, een vak dat verder niet behoort tot de corebusiness van software- en hardwareleveranciers. Het bedrijf zelf is verantwoordelijk voor het vergrendelen van alle gevoelige informatie.

Een goed antivirus pakket, een firewall, een sterk wachtwoord, een slotje in de browser en beveiligingsupdates zijn een goed begin, maar daarmee is een bedrijf nog niet optimaal beveiligd. Er zijn veel meer aspecten die de kwaliteit van uw informatiebeveiliging bepalen. Zo is er naast aandacht voor de technische aspecten ook aandacht voor organisatorische, fysieke en procedurele aspecten nodig. Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel, en dat is vaak de mens.

Als onafhankelijk adviseur helpt BSM u om de status van uw digitale informatiebeveiliging in kaart te brengen en te testen. Ook kunnen wij helpen bij het opstellen van een securitybeleid binnen uw organisatie en zo een bewustzijn voor het veilig omgaan met informatie creëren. Pentest, audits, website tests, awareness, monitoring, samen met onze klant kijken we wat nodig is om doelgericht de beveiliging van het bedrijf te verbeteren.

MEER INFORMATIEBEVEILIGING

Security consultancy en Security awareness trainingen

SECURITY CONSULTANCY:

De consultants van BSM zijn ervaren security professionals die voor u alle risico’s op het gebied van informatie beveiliging in kaart kunnen brengen. Zij kunnen u adviseren over of begeleiden bij de opzet, implementatie en optimalisatie van veiligheidsbeleid, business continuity en juridische veiligheidsvraagstukken. Naast onze eigen consultants beschikt BSM over een uitgebreid netwerk van professionals met specifieke kennis van bijvoorbeeld financiën, wetgeving, organisatiemanagement en technologie.

BSM levert consultancy diensten op detacherings-, interim-, of op projectbasis. 
Wilt u meer informatie over onze informatiebeveiligingsdiensten? Neem dan contact met ons op.

AWARENESS TRAINGEN:

Beveiliging en dus ook de informatiebeveiliging zijn zo sterk als de zwakste schakel. De ervaring leert dat de mens veelal deze schakel vormt. BSM organiseert awareness trainingen voor bedrijven en instellingen. Het doel van deze trainingen is om management en medewerkers bewust te maken van de noodzaak van een optimale informatiebeveiliging. 

De security awareness training is essentieel voor elke organisatie die streeft naar de zekerheid dat kostbare bedrijfsinformatie op passende wijze wordt beveiligd, zodat aan de wettelijke eisen wordt voldaan en het risico van dataverlies en diefstal wordt gereduceerd.

Wilt u meer weten over de security awareness trainingen? Neem dan contact met ons op.