OVER BSM AMSTERDAM - NOORD HOLLAND

In 2004 in Amsterdam gevestigd

BSM Better Security Management maakt deel uit van een groep van 3 bedrijven. 

Dit zijn:

BSM Better Security Management:

Belangrijkste activiteiten: ICT Security audits, Pentesten, Interim Security management. Het belangrijkste is dat BSM Better Security Management u helpt cybercrime te voorkomen.

Historie: BSM better Security Management was tot 2014 samengevoegd met BSM recherche dientsten onder de naam BSM Business security Management BV. Dit bedrijf is opgericht in 2004 en is daarmee een van de eerste bedrijven in Nederland op het gebied van internetoplichting, cybercrime en digitaal rechercheren.

 

Het Logo

De website: Website: https://www.bsm.nl (deze website)

Vestiging: Amsterdam, Onderzoekslab en Administratie: Purmerend

 

Better Security Management cyber security and pentesting
Het logo, zoals het aangepast is vanwege de B die zowel voor Business als voor Better security staat
BSM Business Security Management Logo
Het logo van BSM zoals het bij de start is ontworpen.

BSM recherche diensten:

BSM recherche diensten houdt zich bezig met al het werk wat nodig is nadat een bedrijf of organisatie slachtoffer is geworden van cybercrime of andere vormen van fraude en oplichting. 

Belangrijkste activiteiten: Cybercrime onderzoek, forensisch onderzoek op PC en mobiel, ziekteverzuim onderzoek, bedrijfsfraude onderzoek, verhaalsonderzoek

De website: https://bedrijfsrecherche.bsm.nl (internet oplichting, bedrijfsfraude, ziekteverzuim)

Vestiging: Amsterdam

 

BSM detectives:

Dit bedrijf doet internationaal onderzoek en onderzoek voor prive personen, ook wel particulieren genoemd. De soorten onderzoek die BSM internationaal en voor particulieren doet zijn op de website van BSM detectives overzichtelijk bij elkaar geplaatst:

Belangrijkste activiteiten: Due dilligence, internationale opsporing van goederen en personen, buitenlands onderzoek

website: https://detectve.bsm.nl (detective onderzoeken)

Vestiging: Amsterdam

Vergunning van Justitie:

Voor alle onderzoeken die in Nederland gedaan worden is een vergunning nodig. Deze vergunning wordt uitgegeven door het ministerie van justitie. Daarnaast moeten medewerkers van een onderzoeksbureau gescreend zijn door de afdeling bijzondere wetten van politie. BSM heeft zo’n vergunning en alle medewerkers zijn gescreend. Daardoor bent u verzekerd van integriteit en vertrouwelijkheid en krijgt u, in het geval van cybercrime onderzoek, een rechtsgeldige rapportage. 

Achtergrondinformatie: Met toestemming uw systemen laten hacken

BSM helpt met zijn kennis over computerbeveiliging klanten om computersystemen veiliger te maken en gevoelige digitale informatie goed op te bergen. Vaak komt het erop neer dat een van onze werknemers met toestemming probeert om de computersystemen van de klant binnen te dringen, zodat hij zo kan helpen om de “digitale deuren” waardoor hij binnen kon komen op slot te doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met pentests. Zo speelt BSM een adviserende rol om problemen te voorkomen. Ook binnen een bedrijf kan BSM voor werknemers een rol spelen door hun kennis over digitale veiligheid te vergroten. Zo weet iedereen welke links hij wel en niet aan moet klikken en is de kans op een virus in de bedrijfscomputer kleiner. 

Wanneer bijvoorbeeld een systeem is gehackt, kunt u terecht bij BSM recherche diensten. Andere vormen van cybercriminaliteit, zoals fraude of nepwebsites, kunnen ook door hen worden onderzocht en soms opgelost. 

De kennis op het gebied van cybercrime (welke hacks komen veel voor? Hoe ging het mis) wordt vanuit BSM recherche diensten gedeeld met BSM Better security Management. Deze informatie is om twee redenen nuttig:

1. Als BSM Better security Management u helpt uw organisatie of bedrijf veiliger te maken, weten we vanuit de honderden cybercrime onderzoeken die wij sinds 2004 deden heel goed hoe criminelen te werk kunnen gaan. Al deze kennis kunt u weer gebruiken.

2. als wij uw medewerkers uitleggen hoe ze veilig kunnen werken, kunnen wij hen meestal goed overtuigen van de noodzaak als wij de ‘droge procedures’ onderbouwen met onze waargebeurde praktijkcases.

Gratis tools voor digitale beveiliging

Direct op deze website vindt u een aantal handige tools om direct zelf ook uw digitale veiligheid te gaan aanpakken. Er is een top tien digitale veiligheid samengesteld van tips voor een veilige computer, u kunt uw eigen IP adres opzoeken en laten testen en informatie vinden om direct na te kijken of uw account gehackt is of is geweest.

Heeft u vragen, wilt u en keer een lezing organiseren waarbij wij vertellen vanuit onze cybercrime praktijk? Neem dan contact op en we helpen u graag.

BSM in de media

BSM is sinds de oprichting in het nieuws geweest en heeft regelmatig lezingen gegeven. Een opsomming van een aantal van deze activiteiten:

Televisie:

Rambam, uitzending verloren dossiers ABN AMRO

Mooi, gezond en gelukkig: Opname met Winston Post

RTV-Noord Holland: Interview naar aanleiding autobranden

Radio:

Radio 1, interview cyberterrorisme

Business News radio, uitzending over hoe om te gaan met wachtwoorden

Bladen:

Interview in Metro, Interview in BLVD man, Artikel in vakblad KiWi, artikel in Leids dagblad.

Lezingen:

Spreker infosecuritybeurs 2007, 2x een lezing bij Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KiVi), aantal keer lezingen bij WordPress gebruikersgroepen, lezingen bij Rotary en andere groepen over de bijzondere wereld van de cybercriminelen.