WAT WE DOEN, HEBBEN, LEUK VINDEN EN KUNNEN

Achtergrondinformatie - 15 jaar BSM​

BSM helpt bedrijven met het beveiligen van de digitale-informatie, ict systemen en software zo veilig mogelijk krijgen. Over BSM is een  adviesbureau in informatiebeveiliging. Daarnaast is BSM een recherchebureau en doen wij onderzoek bij en naar fraude. BSM verzamelt de feiten voor bedrijven en instellingen wanneer er fraude gepleegd is. Onze onderzoeken zijn gericht op het onderzoeken en bestrijden van cybercrime en fraude.

Een unieke combinatie. Vanuit onze twee vestigingen in Amsterdam en Purmerend doen we audits, penetration tests, consultancy en recherche onderzoeken.

We zijn expert in forensische onderzoeken op internet en op computersystemen. Wij hebben hiervoor ons eigen laboratorium. De feiten die u zoekt kunnen wij vinden.

Vergunningen

BSM Business Security Management B.V. verricht nationale en internationale rechercheonderzoeken in opdracht van overheden, bedrijven en instellingen. Al onze particuliere rechercheurs beschikken over de vereiste kwalificaties en diploma’s. Uiteraard beschikken we als erkend recherchebureau over een vergunning van het Ministerie van Justitie, onder POB nummer 1104. Hierdoor kunt u het verkregen bewijs gebruiken als rechtsgeldig bewijsmateriaal tijdens een rechtszaak.

BSM beschikt over een brede kennis van zowel de praktische als theoretische kant van feitenverzameling bij fraude, diefstal en verduistering, mede door onze nauwe samenwerking met advocaten en juristen. Veel van onze klanten hebben hiervan het voordeel ervaren, omdat een rechtszaak met onze waarheidsvinding, weergegeven in een helder rapport, sneller tot een goed einde kwam. Regelmatig ondersteunen we advocaten met het aandragen van feitenmateriaal, om op deze wijze het verhaal van de klant kracht bij te zetten.

Tools

Direct op deze website vindt u een aantal handige tools om direct zelf ook uw digitale veiligheid te gaan aanpakken. Er is een top tien samengesteld van tips voor een veilige computer, u kunt uw eigen IP adres opzoeken en laten testen en informatie vinden om direct na te kijken of uw account gehacked is of is geweest.

VAN 2002 TOT NU, EEN OVERZICHT​

Achtergrondinformatie - 15 jaar BSM

BSM is in 2002 gestart met de eerste voorbereidingen voor het bedrijf. Een van de oprichters, Arnoud Bruinsma, zat al online toen dat nog met de telefoonlijn en geluidjes ging (bulletin boards) In de periode voor de oprichting van BSM kwam hij bij grote bedrijven over de vloer voor ICT projecten en zag hoe makkelijk het was om systemen te kraken.

Naar aanleiding hiervan besloot hij samen met een paar computerbeveiligingscollega’s  een methode uit te werken waarmee de veiligheid van gegevens kon worden vastgesteld. De methode bevat vooral technische controles (operationeel, bottom-up implementaties) maar ook de hoofdlijnen van strategische methodes zoals ISO 27000, SOX, PCI, ETSI en andere standaarden.

BSM werd een succes, meerdere bedrijven tekenden na oprichting in de zomer van 2004 een opdracht voor een audit of een hackers test, ook wel pentest genoemd en namen het rapport van BSM ter hand om hun informatiebeveiliging op orde te gaan brengen. Naast kortere opdrachten was er ook werk als interim security officer. Zo huurde het toen in Nederland nieuwe Amsterdam Trade Bank enkele jaren een consultant in van BSM om het informatiebeveiligingsbeleid vanaf de grond op te laten bouwen.

Onze website uit 2004:

Na een zelfbedacht logo en een eenvoudige website werd het tijd voor een professionaliseringsslag. Een reclamebureau uit Amsterdam ontwierp een logo en huisstijl. Doordat we in gesprek raakten met het reclamebureau, bleek al snel dat een grote klant van dit bureau een groot cybercrime probleem had. Omdat wij verstand hadden van computers was de vraag of wij dat wilden onderzoeken. Er werd een onderzoek uitgevoerd van enkele maanden en wij bleken het cybercrime probleem goed te kunnen oplossen. Zo is eigenlijk als vanzelf vanuit de vragen van onze relaties onze onderzoeks-tak ontstaan. In de eerste periode is een samenwerking geweest (VOF) met een ander recherchebureau in verband met de benodigde vergunningen en bevoegdheden en in 2007, na het volgen van de benodigde opleidingen, heeft BSM haar eigen POB nummer aangevraagd en gekregen van Ministerie van Justitie en Veiligheid, na screening. Ons POB nummer: 1104. Sindsdien worden alle medewerkers door de politie gescreend en hebben ze wettelijke geheimhouding. Deze extra zekerheid is wel zo fijn voor onze advies klanten en is noodzaak als je in Nederland een recherche onderzoek rechtsgeldig wilt uitvoeren.

Sinds de oprichting is er geen saai of stil moment meer geweest. Er is een gezonde portfolio opgebouwd van klanten en er zijn intussen vele rechercheonderzoeken uitgevoerd. Die kennis en ervaring helpen ons weer bij de uitvoer van nieuwe opdrachten.

Naast het werken binnen opdrachten en projecten investeren wij veel tijd in opleidingen en trainingen. Zo is er aansluiting gezocht via medewerkers van BSM met onder andere BPOB, PvIB, OWASP en hebben wij abonnementen op vakliteratuur. Daarnaast gaan we naar beurzen en doen zelf technische onderzoeken en leuke projecten zoals bouwen van onze eigen forensische scripts en recentelijk onze ‘digitale vlieger’, een zelfgebouwde zoekmachine die kris kras het internet over zou kunnen gaan… De vraag daarbij is dan direct; maar mag dat dan?

Daar zit een ander deel van onze expertise; bedrijven en particulieren moeten laveren tussen cookiemeldingen, privacyregels, nepwebsites, cybercrime en strafrecht. Wanneer mag iets nu wel en wanneer niet en wat moet ik doen in welke situatie? Onze rechercheonderzoeken eindigen regelmatig in de rechtszaal. Hierdoor is er ook goed begrip ontstaan op het juridisch vlak.

Milieu

Ons kantoor in Purmerend gebruikt 100% groene stoom, we verwarmen het water met zonnepanelen en we doen 100% afval scheiding. Onze restafval bak is sindsdien zo goed als leeg. Voor onze kantoorfaciliteiten en het datacenter zijn wij aan het onderzoeken of overstap naar een groenere partij noodzakelijk is. Wij zijn nu in gesprek om te kijken wat hun ambities zijn op dit gebied.

Leuk dat u de tijd nam om dezeachtergrond informatie eens te lezen. We hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van de funderingen van ons bedrijf en we horen het graag als we u van dienst kunnen zijn.