ICT forensics

ICT Forensics is het juist verzamelen en analyseren van digitale data uit computers, bestanden en andere systemen. Het onderzoeksobject kan een digitale foto zijn, een digitale geluidsopname maar ook een hele harddisk of server. Maken wij een kopie van een harddisk dan plaatsen wij altijd een 'write-blocker' tussen het bron systeem en doelsysteem. Zo kunnen wij aantonen dat wij de data niet hebben beïnvloed. Een belangrijk hulpmiddel bij onze digitale onderzoeken is Encase. Dit pakket wordt wereldwijd door alle opsporingsdiensten zoals politie en bijvoorbeeld douane gebruikt.


Combinatie van bedrijfsrecherche en digitale recherche

BSM doet naast de digitale recherche onderzoeken ook 'traditionele' bedrijfsrecherche onderzoeken. Juist deze combinatie maakt ons uniek. Immers, nadat de schuldige van computer fraude is gevonden dient deze ook geconfronteerd te worden. En omgekeerd zijn de digitale onderzoeken vaak onderdeel van andere recherche onderzoeken zoals boekhoudfraudes of het weglekken van vertrouwelijke stukken of data.


Onze services op het gebied van ICT Forensics

Het tot in de diepste lagen van computersystemen onderzoeken van de data gebeurt in ons eigen lab. Hierbij blijft de originele data onaangetast. Ook verwijderde bestanden, verborgen bestanden en hernoemde bestanden zijn naar boven te halen. Voor onze diensten maken we vaak gebruik van het programma Encase, dat wereldwijd door alle opsporingsinstanties wordt gebruikt voor het vergaren, analyseren en rapporteren van bewijsmateriaal. Onze rapportages zijn rechtsgeldig bewijs.
De meest gevraagde acties van onze digitaal rechercheurs op het gebied van ICT Forensics zijn: - bewijskopieën van harddisks, USB sticks en andere data dragers maken
- vaststellen wat iemand hoe lang en hoe vaak met een computer heeft gedaan
- sporen vaststellen bij bedrijfsfraude zoals weglekken van data (bijvoorbeeld weglekken van vertrouwelijke informatie)


U vermoedt een misdrijf op digitaal niveau?

Vermoedt u cybercrime? Dan is het belangrijk dat u geen digitale sporen verloren laat gaan. Wij raden u aan om direct telefonisch contact met ons op te nemen of ons te bellen op 020-8203693.
Onze onderzoekers en medewerkers zijn gescreend door de politie en hebben strikte geheimhouding. BSM heeft een vergunning van het ministerie van justitie onder POB-nummer 1104, om onderzoek te mogen doen.