Kingsfordweg 151 Amsterdam

NL

/

EN

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

BSM HULP BIJ CYBERCRIME​

Internet oplichting

Internetoplichting is een breed begrip met vele varianten en vormen van internetfraude

BSM wordt regelmatig ingeschakeld om onderzoek te doen naar internetoplichting. Cliënten schakelen soms bewust ons als recherchebureau in omdat ze dan andere mogelijkheden hebben om met de feiten en het opgestelde rapport schade te verhalen of de oplichting te stoppen. Ook komt het vaak voor dat een cliënt geprobeerd via de politie aangifte op te laten nemen vanwege internetfraude, maar wordt dit niet opgepakt of opgenomen vanwege tijds- en capaciteitsgebrek bij de politie.

Wij kunnen samen met u een handige route bepalen nadat we de digitale sporen veilig hebben gesteld!

Internet en oplichting, in ontwikkeling

Helaas staan cyber-criminele niet stil en maken zij misbruik van onwetende en groeien zij in hun kennis. Maar wij groeien ook en kunnen veel nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen en deze kennis inzetten voor andere slachtoffers van internetfraude.

Bedrijven met webshops zijn steeds vaker de dupe, hun bedrijfsnaam wordt misbruikt, hun goederen gekopieerd naar een nieuwe website en voor enorme lage prijzen zogenaamd verkocht. Doel van de oplichters is geld en gegevens verzamelen ((bijvoorbeeld creditcard) van bezoekers. We hebben handige contacten en routes om de websites van de oplichters uit te laten zetten. Soms binnen een paar uur. Maar daarnaast is het van belang de digitale sporen veilig te stellen. De werkwijze hangt af van de belangen van onze klant, de gedupeerde bedrijven. Het doel wordt in overleg bepaald.

Bent u als privépersoon de dupe van digitale fraude? Klik dan hier.

Bij onderzoek naar internetoplichting wordt soms samengewerkt met de politie. Met onze rapportage kunnen zij soms sneller schakelen.

We doen onderzoek naar de internetfraude, we verzamelen de digitale bewijzen en sporen en leggen dit zorgvuldig vast en kunnen namens onze klant de aangifte bij de politie doen. We kunnen de juiste gegevens bundelen en laten opnemen. Als de daders in beeld zijn is gekomen tijdens of na het onderzoek, dan is met ons concrete en heldere verslag de kans groter dat de daders van de internetoplichting strafrechtelijk worden vervolgd.