Kingsfordweg 151 Amsterdam

NL

/

EN

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

BSM nieuws over informatiebeveiliging en cybercrime gerelateerde onderwerpen en onderzoeken

Presentatie ‘Blijft u hackers voor?!’

Cybercrime en security presentatie voor Gemeente Heemstede

Voorlichtingsavond voor de Gemeente Heemstede

Als onderdeel van een tweetal bewonersbijeenkomsten, georganiseerd door de Gemeente Heemstede voor inwoners van de gemeente, geeft BSM een tweetal presentaties met als thema ‘Blijft u hackers voor?!’

Tijdens de lezing wordt de bezoekers bij binnenkomst getoond of ze zelf gehacked zijn, worden nepwebsites bezocht en krijgen de bezoekers de gevaren van internet te zien. Daarnaast worden tips gegeven en krijgt iedere bezoeker een handige checklist voor het beveiligen van de computer en telefoon (voorkant) en herkenningspunten voor nepwebsites (achterkant).

Uiteraard is er ook de gelegenheid voor het stellen van vragen.

De eerste avond heeft inmiddels plaats gevonden en de reacties van de bezoekers waren enthousiast. We hoorden reacties zoals:

Goed om te weten hoe ik me beter kan beveiligen!” maar ook: ‘ik wist niet dat het zo erg was en ook niet dat cyber criminaliteit niet alleen bedrijven maar ook burgers treft.”

Het is een unieke voorlichtingsavond waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om te zien hoe hackers te werk gaan, maar ook wat ertegen te doen is.

De digitale weerbaarheid van de deelnemers is zeker vergroot.

Wellicht dat dit voorlichtingsprogramma over cybercrime nog opvolging krijgt binnen andere gemeenten en organisaties.

BSM geeft wel vaker trainingen om de cyber-bewustwording te vergroten maar tot nu toe was dat vooral op scholen, in business clubs en op beurzen.  

Een lezing voor iedereen in de gemeente was uniek en erg nuttig, zo blijkt.

Wilt u ons ook inhuren voor een voorlichtingsavond of presentatie, neem dan contact op, dan kunnen we samen kijken hoe we de kennis kunnen overdragen aan uw doelgroep en de bewustwording van cybercrime en cyber security kunnen vergroten.

Achtergrondinformatie over de thema-avonden van Gemeente Heemstede:

De gemeente Heemstede organiseert bewonersbijeenkomsten over veiligheid en leefbaarheid onder het motto ‘Samen veilig’.

Dinsdagavond 28 mei bij was de presentatie op de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Het Spaarne aan het Marisplein 5.

Donderdagavond 13 juni zal dit plaatsvinden in het schoolgebouw HBM aan de Koediefslaan 73.

Beide bijeenkomsten duren van 19.00 (inloop) tot ongeveer 21.30 uur. Iedereen die woont in de gemeente Heemstede is hiervoor uitgenodigd.

Programma
U krijgt een kijkje in de wereld van hennep en cybercrime en gaat in gesprek met verschillende professionals over veiligheid en leefbaarheid. Het programma van elke avond is:

Welkom
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.20 uur heet burgemeester Astrid Nienhuis de aanwezigen welkom. Daarna volgen 3 themasessies.

Sessie 1: ‘Verscholen in uw wijk’
Bureau Drugszaken laat u kennis maken met ondermijning: de wereld van de hennep(teelt). Hoe ziet hennep er eigenlijk uit? Ruik je het altijd? Waar kan ik op letten in mijn buurt? U krijgt antwoorden op uw vragen zodat u weet wat u te kunt doen.

Sessie 2: ‘Blijft u de hackers voor?!’
BSM Recherche Diensten neemt u mee in de wereld van digitale criminaliteit. Op verzoek kunt u als bezoeker ter plekke een hacktest krijgen. Ben ik gehackt? Wat betekent dit en wat kan ik er aan doen? Neem vooral na afloop de handige checklist mee over uw eigen cyberveiligheid.

Sessie 3: ‘Nabijheid in de buurt’
Ga speeddaten met professionals (wijkagenten, buitengewoon opsporingsambtenaren, wijkconsulenten, streetcornerwork en buurtbemiddeling) en geef aan wat u belangrijk vindt.

Wat zou uw wijk nog leefbaarder en veiliger maken. Welke suggesties wilt u de gemeente en politie meegeven? Wat zijn uw adviezen? En wat doet u zelf of zou u zelf willen doen in uw wijk?

Vooraf aanmelden
In verband met de organisatie is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt bij de gemeente Heemstede. Stuur een e-mail https://www.heemstede.nlmet uw naam, aantal personen en voorkeursdatum naar postbusveiligheid@heemstede.nl

U kunt ook bellen tijdens kantooruren met één van de medewerkers Openbare Orde en Veiligheid via (023) 548 57 47 of (023) 548 57 45.