Kingsfordweg 151 Amsterdam

NL

/

EN

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

BSM nieuws over informatiebeveiliging en cybercrime gerelateerde onderwerpen en onderzoeken

USB met gevoelige info verdwenen

Memorysticks nauwelijks beveiligd

Beveiligingsmiddelen worden bijna niet toegepast bij het gebruik van memory sticks binnen bedrijven en non-profitorganisaties. Opslagmedia, zoals memory stick wordt bij meer dan 80 procent van bedrijven toegestaan.

Dit is de uitkomst van een donderdag gepresenteerd onderzoek van adviesbureau KPMG onder 150 bedrijven en instellingen. Afgelopen week liet een legerkapitein een memory stick met zeer gevoelige informatie achter in een huurauto.

De laatste tijd is al vaker zeer gevoelige informatie van overheidsdiensten per ongeluk op straat beland. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries kreeg vorig jaar een PC in handen die door een officier van Justitie bij het vuil op straat gezet was. Ook kreeg de Vries een floppy in handen die een AIVD-medewerker in een leenauto had laten liggen. Vorige maand raakte een medewerker van de militaire inlichtingendienst MIVD een flash kaart kwijt. In de komende jaren ziet driekwart van de bedrijven het gebruik van mobiele opslagmedia toenemen. Deze bedrijven hebben ook problemen met de beveiliging van deze mobiele informatiebronnen.

Met alle mobiele opslagmedia en apparatuur die op de markt zijn (klein en compact, makkelijk kwijt te raken of te vergeten) lopen bedrijven een steeds groter risico hun bedrijfsinformatie te verliezen. Netwerken en systemen worden makkelijker toegankelijk. Beveiliging van de opslagmedia en apparatuur en daarnaast strikte regels en het up-to-date houden van de beveiligingsinstellingen is steeds belangrijker.

2 februari 2006